Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, heinäkuuta 09, 2007

Kamalia nuo oikeistolaiset


STT uutisoi tänään USA:n sosiaaliturvasta ja sen yhteydessä äitiyslomasta.

"Yhdysvallat on Australian lisäksi ainoa länsimaa, jossa ei tunneta yleistä palkallista äitiyslomaa. Työssäkäyvät amerikkalaisäidit ovat yleensä palkattomalla lomalla synnytyksen jälkeen ja palaavat useinkin töihin jo kuukauden kuluttua...Palkallinen sairausloma on myös lähes tuntematon käsite. Arvioiden mukaan yli puolet Yhdysvaltain yksityisen sektorin työntekijöistä ei saa palkkaa sairausajalta. Vieläkin harvinaisempaa on saada palkallista lomaa sairaan lapsen tai omaisen hoitamiseen."

Tätä on hyvä suomalaisten lukea, 5-6 viikon palkalliselta kesälomalta (ja vielä päälle lomaltapaluurahaa odotellessa!), ja naureskella miten USA voikin olla niin kauhea. Ja meillä kun oikeistohallitus meinaa poistaa sellaisilta perheiltä, joilla vanhemmat on kotona, maksuttoman oikeuden pitää lasta kokopäivähoidossa... miten kehtaavatkin.

Kuva: ihan itse ottama, siellä kapitalistien unelmamaassa (New York, elokuu 2005)

Tunnisteet: