Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

EKN:n aloitteet puoluekokoukselle, Joensuu 2008

Saamamme julkisuus Joensuun puoluekokouksen jälkeen laittoi minut kirjoittamaan ensimmäisen blogi-tekstini! Kiireinen kolmekymppinen, pätkätöiden ja projektiaikataulujen kanssa kamppaileva nainen yrittää löytää aikaa tällekin tavalle tuoda ajatuksiaan esiin. Mutta yrittää silti löytää mieluummin aikaa ystäville, perheelle ja liikunnalle ennemmin kuin blogille! Joten älkää nyt vielä innostuko... ;)

Julkisuuskynnyksen ylittivät kuohuviini- ja samaa sukupuolta olevien parien täysi adoptio-oikeus aloite. joskus teemme aloitteita vakavista aiheista pilke silmäkulmassa, koska politiikkaa voi tehdä monella tavalla. Huumoriakin pitää löytyä, vaikka monelle aloitteet saattavatkin olla suorastaan pyhä asia ja niitä kirjoitetaan hartaalla mielellä... Meidän tekemisemme ovat meidän näköisiämme. Haluamme tuoda esille tärkeitä asioita, mutta aina ei jaksa pönöttää punakkana ja tärkeänä!

Kuohuviinin alv-alennus -aloitteen takana on huolemme masennuksesta. Masennus on lisääntynyt, etenkin nuorten, meidän ikäistemme naisten keskuudessa, jotka kamppailevat työelämän, yhteiskunnan ja perheen perustamisen luomien paineiden keskellä, usein nämä naiset ovat tunnollisia ahertajia, jotka asettavat kovat tavoitteet itselleen ja kun huomaavat, ettei kaikkeen ole mahdollista kyetä, saattavat he tuntea itsensä riittämättömiksi... Jos samaan aikaan vielä ajoittuu kriisejä elämään, on vaara masentua. Tiedän valitettavan usean tällaisen stoorin.

Kuohuviini-aloitteessamme halusimme tuoda esiin hyvässä seurassa nautitun kuohuviinin piristävän, maailman murheet unohtavan vaikutuksen. Juoma nautitaan usein hyvässä seurassa, esim. Edisyksellisten Keskustanaisten kanssa, ystäväseurassa tai juhlatilanteessa. Kyse on siis sosiaalisesta kontekstista ja ystävien ja muun tukiverkoston tärkeydestä. Kun ihmiset voivat hyvin, on sillä myös kansantaloudellista merkitystä. Pieni pilke silmäkulmassa piristää! ;)

Adoptio-oikeus -aloitteellamme halusimme Keskustan puoluekokouksen hyväksyvän täydet adoptio-oikeudet samaa sukupuolta oleville pareille. Keskustahan on jo hallitusohjelmassa ansioituneesti sitoutunut samaa sukupuolta olevien perheen sisäiseen adoptioon. Lisäksi ns. 'yksinäisillä' (ts. yksin elävillä) ihmisillä on oikeus adoptioon. Halusimme nostaa epäkohdan ja epäarvoisen kohtelun samaa sukupuolta olevien parien kohdalla esiin ja saada aikaan muutoksen. Valitettavasti puoluekokous ei aloitteeseemme yhtynyt. Aloitevaliokunnassa aloite kumottiin vain yhdellä äänellä, suuressa salissa toimme aloitteen uudelleen kokouksen hyväksyttäväksi, mutta 'turpaan tuli'. Tiesimmekin lähtevämme 'kaivamaan verta nenästämme' mutta halusimme taistella tärkeäksi kokemamme asian puolesta. Olemme kuitenkin erittäin iloisia siitä, että puoluehallitus oli aloitteen hyväksynyt.

Lisään nämä kaksi aloitetta samoin kuin kaikki meidän kaikki aloitteen tähän blogiin, koska otimme kantaa myös muihin asioihin, kuin näihin kahteen julkisuuteen yltäneeseen.

Santeri Alkion sanoin: "Pitäkäämme edistyksen lippu korkealla!"