Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Mönkijä pois valtion kilometrikorvattavista ajoneuvoista

Edistykselliset Keskustanaiset vaativat mönkijän poistamista kilometrikorvattavien kulkuneuvojen joukosta. Palkansaaja voi saada korvausta työmatkasta valtion matkustamiskustannusten mukaisesti ja mönkijän käytöstä suoritettava korvaus on 94 senttiä kilometriltä.EKN ei näe mitään syytä, miksi mönkijä tulisi olla matkakulukorvattavien kulkuneuvojen joukossa, sillä se on paitsi tarpeettomasti saastuttava myös alhainen turvallisuudeltaan. Mönkijän sisällyttäminen matkakulukorvattavien kulkuneuvojen joukkoon kannustaa sen käyttöön. Työmatkat voi korvattavalla tavalla suorittaa joko autolla, moottoriveneellä, moottorikelkalla tai moottoripyörällä, joissa on jo riittävästi valikoimaa työmatkailevalle palkansaajalle.

Puoluehallituksen vastausesitys:
Puoluekokous katsoo, että mönkijä on tietyissä työtehtävissä käyttökelpoisin kulkuneuvo, jotaolisi vaikea korvata jollain muulla välineellä.Näin ollen työkäytössä kertyneiden kilometrienkorvaaminen on perusteltua myös palkansaajanomistaman mönkijän osalta.