Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Samaa sukupuolta oleville pareille täydellinen adoptio-oikeus

Keskusta on ihmisyyden ja tasa-arvon puolue. Keskustan tulisi edistää myös vähemmistöjen tasa-arvoista kohtelua. Suomen hallitus aikoo kunniakkaasti mahdollistaa myös samaa sukupuolta olevien parien perheen sisäisen adoption, mutta adoptio pitäisi avata myös ulkoisesti. Maailma on täynnä vanhempia tarvitsevia lapsia, joten adoptio pitäisi sallia kaikille seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Edistyksellisten Keskustanaisten mielestä lasten adoptoiminen perheen ulkopuolelta, esimerkiksi kansainvälisesti, tulisi olla mahdollista samaa sukupuolta oleville pareille.

Puoluehallituksen vastausesitys:
Puoluekokous yhtyy aloitteeseen. Adoptiolainsäädäntöon tällä hetkellä epätasa-arvoinen. Sesallii adoptiomahdollisuuden yksinäisille naisilleja miehille, mutta ei ulkoista adoptiota samaasukupuolta oleville pareille. Samaa sukupuoltaolevien parien sekä sisäinen, että ulkoinen adoptio-oikeus tulee tehdä mahdolliseksi.

Aloitevaliokunnassa aloite äänestettiin nurin 16-15, toin aloitteen sunnuntaina vielä puoluekokoukselle, jossa aloite äänestettiin uudestaan nurin selvällä enemmistöllä.