Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

torstaina, kesäkuuta 10, 2010

Euroopan parlamentin täysistunnot Brysseliin


EKN vaatii Euroopan parlamentin täysistuntojen siirtämistä Brysseliin. Jatkuva Brysselin ja Strasbourginvälinen kokousralli on EKN:n mielestä täysin älytöntä. Kaupunkien välinen karuselli rasittaa ympäristöä, veronmaksajien rahapussia sekä ihmisten kalentereja jahermoja. Täysistuntojen pitäminen Strasbourgissa aiheuttaa vuosittain noin 200 miljoonan euron kustannukset, mikä vastaa n. 15 % EU:n vuotuisesta budjetista. EKN löytäisi tälle rahalle helposti huomattavasti parempaakin käyttöä.

Jatkuva Brysselin ja Strasbourgin välinen liikenne aiheuttaa myös valtavan määrän kasvihuonekaasupäästöjä. EKN pitää hölmöläisen hommana, että Euroopan parlamentti säätää kunnianhimoisia päästövähennystavoitteita ja aiheuttaa samanaikaisesti itse tuhansiatonneja ylimääräisiä päästöjä omalla kokoustamisellaan.

Brysselin ja Strasbourgin välinen istuntoralli aiheuttaa kaupunkien väliä kulkeville 3000 ihmiselle myös turhaa stressiä ja turhautumista ja heikentää täten ihmisten työhyvinvointia. Jatkuva kahden kaupunginvälillä matkaaminen on myös huomattava aikavaras, mikä heikentää Euroopan parlamentin työskentelyntehokkuutta ja tuottavuutta.Aloite on saanut jo vuonna 2006 yli miljoona nimeäympäri Eurooppaa. EKN:n mielestä myös Keskustanon korkea aika ottaa asiaan selkeä kanta